Behandelmethoden

Hieronder vindt u een overzicht van alle behandelmethoden die ik toepassen tijdens mijn psychologische behandelingen. Bent u er niet zeker van of er een behandelmethode tussen zit die bij u past? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is, een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie.Cognitieve gedragstherapie blijkt uit onderzoek de meest effectieve behandelmethode bij veel psychische klachten.

Lees meer...

Acceptance and commitment therapy

Acceptance and commitment therapy (ACT) is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. In ACT wordt mensen geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beinvloeden.

Lees meer...

Mindfulness

Het blijkt steeds vaker dat een afwijzende houding tegenover nare innerlijke ervaringen zoals gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en instandhouden van psychische problemen.

Lees meer...

Dialectische gedragstherapie

De dialectische gedragstherapie (DGT) van Marsha Linehan is een cognitieve gedragsbehandeling die ontwikkeld is voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS). DGT ziet het onvermogen om emoties te reguleren als het kernprobleem van de BPS.

Lees meer...

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte psychotherapie, meestal kortweg oplossingsgerichte therapie genoemd, onderscheidt zich in werkwijze sterk van andere vormen van psychotherapie.

Lees meer...

EMDR

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.

Lees meer...